ΜΟΥΣΕΙΑ

Η Λευκάδα έχει μεγάλη ιστορία από την Παλαιολιθική μέχρι την Ρωμαϊκή εποχή.

Τρανή απόδειξη η Μονή της Φανερωμένης , στα 5 χλμ από τις βίλες , το Αρχαιολογικό Μουσείο της στο παλιο Δημαρχειό της Λευκάδας , στα 13 χλμ από τις βίλες , το Λαϊκό Μουσείο της με τις παραδοσιακές φορεσιές καθώς και το Μουσειο Φωνογράφου που κρατά ζωντανές τις μνήμες από την ρομαντική εποχή

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Το νησί είναι βασικό επίκεντρο θρησκευτικού τουρισμού στον ελληνικό χώρο.Οι εκκλησίες και οι ναοί 17ου και 18ου αιώνα μαρτυρούν την ιταλική κατοχή . Ο πιο ιερός θρησκευτικός χώρος είναι η Μονή της Φανερωμένης , στα 5 χλμ από την βίλα σας . Το φυσικό περιβάλλων γύρω από το Μοναστήρι είναι απλά υπέροχο ,όπως και ο μικρός ζωολογικός κήπος που συντηρείται από την Μονή.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Λευκαδίτικη κουζίνα είναι φημισμένη και όχι τυχαία . Το κρέας ή το ψάρι είναι πάντα φρέσκα στο νησί , στο οποίο ζουν ακόμα βοσκοί και ψαράδες . Συνεργάζονται με εστιατόρια και πωλούν και λιανική. Βέβαια , υπάρχει μεγάλη ποικιλία εστιατορίων για όλα τα βαλάντια με εγγυημένη ποιότητα ακόμα και στο peak της τουριστικής σαιζον απλά γιατί το καλομαγειρεμένο φαγητό με ντόπιο λάδι …είναι απλά τρόπος ζωής στην Λευκάδα .

Ο τοπικός οίνος είναι επίσης ένα must του νησιού μας . Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το οινοποιϊο ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗ ΓΗ και να περιηγηθείτε σε όλη την διαδικασία οινοπαραγωγής.

ΣΟΥΒΕΝΙΡ

Η πόλη της Λευκάδας ,ο Αγιος Νικήτας , η Βασιλική και το Νυδρί είναι σημεία για να ψωνίσετε αναμνηστικά των διακοπών σας , κυρίως χειροποίητα κεραμεικά και κοσμήματα.Μην ξεχάσετε να αναζητήσετε τα παραδοσιακά κεντητά της Καρυάς,τα υφαντά του αργαλειού , μιας τέχνης που παραμένει ζωντανή από γενιά σε γενιά …

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Η πόλη της Λευκάδας και το Νυδρί προσφέρονται για έντονη νυχτερινή ζωή με μια μεγάλη ποικιλία μπαρ και μουσικών ακουσμάτων για όλες τις ηλικίες . Ο Αγιος Νικήτας προτείνεται περισσότερα για πιο jazz ή ροκ ακούσματα που εναρμονίζονται με τον ήχο των κυμάτων του κόλπου ….

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Η Λευκάδα είναι ορεινό νησί και έτσι παρέχει ευρεία γκάμα διαδρομών . Πυκνά δάση,νερόμυλοι,θέα που κόβει την ανάσα . Η πιο γνωστή περιπατητική διαδρομή είναι στο Φαράγγι των Μελισσών στο χωριο Κάβαλος , σημαντικό κομμάτι της οικοσυστήματος . Κατά την κατάβαση , παρατηρήστε τα πουλιά γύρω σας .

Το φαράγγι Δημοσάρι είναι επίσης άξιο λόγου . Τα νερά του σχηματίζουν λιμνούλες εξωτικών χρωμάτων με τις βελανιδιές να βρίσκουν την αντανάκλασή τους

WIND SURFING & KITE SURFING

WIND SURFING & KITE SURFING

Οι θερμικοί άνεμοι είναι ένα χαρακτηριστικό φαινόμενο της βόρειας και νότιας Λευκάδας και δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για να μυηθείτε ή να ασκήσετε το αγαπημενο σας σπορ .

Η Λευκάδα εύλογα κατατάσσεται στους κορυφαίους προορισμούς wind and kite surfing με τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο . Η παραλία του Αη Γιάννη και ο κόλπος της Βασιλικής , είναι ιδανικά σημεία για τους λάτρεις των ανέμων .

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Με τόση υποθαλάσσια ομορφιά , εσείς θα αρκεστείτε στο κολύμπι ? Οι έμπειροι εκπαιδευτές καταδύσεων του νησιού θα σας ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του βυθού με ασφάλεια .

ΙΠΠΑΣΙΑ

ΙΠΠΑΣΙΑ

Μυηθείτε ή ιππεύστε ως έμπειροι αναβάτες . Το νησί διαθέτει 2 φάρμες , με την 1 να βρίσκεται μόλις 5χλμ από την βίλα σας . Γίνετε ένα με την φύση μέσω του χαρισματικού αυτού ζώου .

ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ

ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ

Μοναδική εμπειρία , μόλις 3 χλμ από την βίλα σας , στην παραλία του Καθίσματος . Τα τελευταία χρόνια , αποτελεί απλά την κορυφαία επιλογή δραστηριότητας στην δυτική πλευρά του νησιού.Τολμήστε το ανεπιφύλακτα !